本日のJDDクリップ

  • 栄養補助食品・栄養機能食品とその活用,摂取上の問題点について

著者名:山田礼子 (新潟県小出病院 栄養課)
資料名:新潟県立小出病院医誌
巻号ページ(発行年月日):Vol.8, Page28 (2005.10.31)
資料種別:一般記事(A)
発行国:日本(JPN) 言語:日本語(JA)

  • Post-training assessment of HACCP knowledge: its use as a predictor of effective HACCP development, implementation and maintenance in food manufacturing

著者名:WALLACE Carol A., POWELL Susan C., HOLYOAK Lynda (Univ. Central Lancashire, Preston, GBR)
巻号ページ(発行年月日):Vol.107, No.10/11, Page743-759 (2005)

  • Subjective norms, attitudes and intentions of Finnish consumers in buying organic food

巻号ページ(発行年月日):Vol.107, No.10/11, Page808-822 (2005)

  • Food safety: building consumer trust in livestock farmers for potential purchase behaviour

著者名:YEE Wallace M. S. (Univ. Reading, Reading, GBR), YEUNG Ruth M. W., MORRIS Joe (Cranfield Univ., Silsoe, GBR)
巻号ページ(発行年月日):Vol.107, No.10/11, Page841-854 (2005)
資料名:Br Food J ISSN:0007-070X CODEN:BFOJA
資料種別:一般記事(A)
発行国:イギリス(GBR) 言語:英語(EN)

  • 衛生仮説

著者名:鈴木雅雄, 白川太郎 (京大 大学院医学研究科 健康要因学 健康増進・行動学分野)
資料名:アレルギア ISSN:0287-0185
巻号ページ(発行年月日):No.34, Page21-28 (2005.10.17)
資料種別:一般記事(A)
発行国:日本(JPN) 言語:日本語(JA)

  • Human exposure to dioxins through diet in Italy

著者名:TAIOLI E., PEDOTTI P. (Gruppo di Lavoro di Epidemiologia Veterinaria, Piazza Marconi 25, 00144 Rome, ITA), MARABELLI R., CIGLIANO A. (Direzione Generale Sanita Veterinaria e degli Alimenti, Ministry of Health, Piazza Marconi 25, 00144 Rome, ITA), SCORTICHINI G., MIGLIORATI G., CAPORALE V. (Istituto Zooprofilattico Sperimentale dell'Abruzzo e Molise "G. Caporale", Campo Boario, 64100 Teramo, ITA), on behalf of GLEV, Fondazione Policlinico IRCCS, Molecular and Genetic Epidemiology Unit, Via Pace 9, 20122 Milano, ITA
資料名:Chemosphere ISSN:0045-6535 CODEN:CMSHAF
巻号ページ(発行年月日):Vol.61, No.11, Page1672-1676 (2005.12)
資料種別:一般記事(A)
発行国:イギリス(GBR) 言語:英語(EN)

  • Mechanism of textural changes induced by microwave reheating of a surimi shrimp imitation

著者名:UZZAN Michael (Dep. of Food Sci. and Nutrition, The Univ. of Minnesota, 1334 Eckles Ave., St. Paul, MN 55108, USA), KESSELMAN Ellina, RAMON Ory, KOPELMAN I.j., MIZRAHI Shimon (Dep. of Food Engineering and Biotechnology, Technion-Israel Inst. of Technol., Haifa 32000, ISR)
資料名:J Food Eng ISSN:0260-8774
巻号ページ(発行年月日):Vol.74, No.2, Page279-284 (2006.05)
資料種別:一般記事(A)
発行国:イギリス(GBR) 言語:英語(EN)

  • Antibiotic resistance in food lactic acid bacteria-a review

著者名:MATHUR Shalini, SINGH Rameshwar (National Collection of Dairy Cultures, Dairy Microbiology Div., National Dairy Res. Inst., Karnal, PIN 243 122, IND)
資料名:Int J Food Microbiol ISSN:0168-1605 CODEN:IJFMDD
巻号ページ(発行年月日):Vol.105, No.3, Page281-295 (2005.12.15)
資料種別:一般記事(A)
発行国:オランダ(NLD) 言語:英語(EN)